Dr. Weszely Ödön: Pedagógia

Cikkszám: weszely-pedagogia
Dr. Weszely Ödön: Pedagógia
Dr. Weszely Ödön: Pedagógia
Cikkszám: weszely-pedagogia
Raktáron  1 db
-45%
1 100 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. 600 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2022.05.20  -  Vége: 2022.08.31
Akcióból hátralévő idő:
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft

A "Tudományos Zsebkönyvtár" c. vállalatban 1906-ban jelent meg kis „Pedagógiá"-m, mely összefoglalta röviden a tudományos pedagógia eredményeit a tudomány akkori állása szerint. Már évek előtt újból szükségessé vált e kis könyv újabb kiadása, de nyilvánvaló, hogy az új kiadás átdolgozást kívánt, mert hiszen a pedagógia ép ezekben az években óriási mértékben fejlődött. Ez a tény késleltette az új kiadás megjelenését is.

Ez a kiadás, melyet most az olvasóközönségnek átnyújtok, szinte új könyv, annyira megváltozott az elsőhöz képest. Nemcsak azért, mert feldolgoztam az újabb tudományos eredményeket, hanem azért is, mert a tudomány haladásával természetesen az én felfogásom is fejlődött. így ez a könyv új felfogás hirdetője, s egy új és korszerű neveléstudományi rendszert ád rövid összefoglalásban. Ezt a rendszert egy nagyobb terjedelmű könyvben óhajtom a közönség elé tárni („A korszerű nevelés alapelvei" címen), mert irodalmunknak régen érzett hiánya egy terjedelmes tudományos pedagógiai kézikönyv. Ám e mellett szükség van ilyen kis összefoglaló könyvre is, melyben - ha röviden is - benne van minden vezető gondolat. Aki behatóbban akar megismerkedni a problémákkal, a nagyobb könyvhöz nyúl, de aki röviden akar tájékozódni, itt megtalálja azt, amire szüksége van. Igyekeztem az olvasót tájékoztatni a'neveléstudomány egész anyagáról, minden kérdésnél megismertetni a különböző tudományos álláspontokat, de egyúttal állást is foglalni velük szemben, s a magam rendszerét kifejteni. Abból a felfogásból indulok ki, hogy a nevelés segítség-nyújtás a fejlődő növendék számára oly célból, hogy életföladatait annak idején megoldhassa. Ehhez a mai kultúrában mindenkinek megfelelő műveltségre van szüksége. A nevelés feladata tehát ezt a műveltséget megadni, hogy a növendék majdan beilleszkedve a kulturális közösségbe, betölthesse emberi hivatását.


**********

Szállítási díjak (2022.06.25.-től)
Személyes átvétel (Budapest, IX. ker): INGYENES
GLS futár belföldön: 1390 ft
GLS csomagpont belföldön: 890 ft
Foxpost automata: 990 ft
Packeta csomagpont - Magyarország 790 ft
Packeta csomagpont - Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia 5 kilóig 1490 ft
MPL csomagpont és postánmaradó: 1390 ft

 

Külföldre a Packeta futárszolgálattal küldünk csomagot. A díj a zónától függ. Külföldi szállítás részleteiért klikk ide: Szállítási díjak

Könyv állapota
Többet használt
Kiadó
Révai Irodalmi Intézet