Könyves BLOG

Használt könyvek vásárlása, felvásárlása, adományozása

Szabó Ágnes Cherry
2022.10.07 17:56

A könyvesboltban és e-mailben is gyakori kérdés, hogy vásárolunk-e könyveket, lehet-e behozni könyveket. Ebben a cikkben összeírjük a fontosabb információkat.... 

Antikváriumunkat Budapesten találod (1094. Budapest, Ferenc krt 43.) , a Corvin negyedhez közel. Naponta felmerülő kérdés, hogy könyveket lehet-e behozni?

Azt fontos tisztázni, hogy miről van szó:

Használt könyvek vásárlása, felvásárlása?

Igen, vásárolunk könyveket. Alapvetően a boltba tudod behozni (kedden és csütörtökön, 13:00-18:00) között. Itt én (Ági) vagy Szabó Gyuri átnézi és megbeszéljük az összeget. Ha több doboz/zsák könyvről van szó, érdemes előtte telefonon egyeztetni. Elérhetőség  a blog végén.

 

Használt könyvek, teljes hagyatékok eladása, leadása?

Igen, nagyobb tételben (300 kötet felett) Budapasten házhoz megyünk és megvásároljuk kiszelektált könyveidet. Ami itt fontos, hogy alapvetően klasszikus módon vásárolunk: kiválogatjuk azokat a könyveket, amik érdekesek, teszünk egy ajánlatot, megbeszéljük, megegyezünk.

Előfordul, hogy "mindent el kell hozni". Ez mindenképpen megegyezés tárgya. Ha mi nem is hozunk el minden könyvet, folyóiratot, akkor tudunk ajánlani olyat, aki igen. Tehát segítünk megoldani a problémát.

 

Használt könyv leadása, adomány?

Tekintettel arra, hogy a könyv nem szemét (!!!), így nyugodtan hozd be hozzánk az adomány könyveket (nehogy kidobd). Gazdát fogunk neki találni. (Mi is gyakran teszünk ki ingyen elvihető könyveket a könyvesbolt elé.) 

Ha csak leadni (ingyen, adomány) szeretnéd a könyvet, azt nyitvatartási időben bármikor meg tudod tenni. 

 

Összefoglalva:

Könyv átvétel, felvásárlás:

Kiszelektált, felesleges, eladó könyveidet a boltba tudod behozni (telefonos egyeztetés után: 06 1 308 7806). Ingyenes könyveket mi magunk is sokszor kiteszünk valamint adományboltba viszünk.

300 kötet felett Budapesten házhoz megyünk. Könyvfelvásárlás nagyobb tételben:

Könyvek vásárlása: Szabó György  +36 70 615 1948

Könyvesbolt telefonszám: +36 1 308 7806

Antikvárium címe: Budapest, IX. Ferenc krt. 43.

Bakelit, eredeti zenei CD, kazetta felvásárlás: Kiss László Norbert +36 70 427 3068