Elie Wiesel: Minden folyó a tengerbe siet

Cikkszám: kortars-051
Elie Wiesel: Minden folyó a tengerbe siet

Elie Wiesel: Minden folyó a tengerbe siet

Cikkszám: kortars-051
Raktáron  1 db
950 Ft
A vásárlás után járó pontok: 48 Ft

Ha Elie – vagy ahogyan családja körében hívták: Elizer – otthon maradhatott volna szülővárosában Máramarosszigeten egészen máig, ha nem üldözte volna haláltáborokon át Európa barna ragálya, meg a sors, akkor is már a harmadik ország polgára lenne. Ez az egyszerű életrajzi tény is mutatja korunk nagy tudathasadását, amit az 1986-ban Nobel-békedíjjal kitüntetett író sorsában hordoz. Megjárta a birkenaui, az auschwitzi, a monowitzi és a buchenwaldi haláltábort. Anyja, kis húga ott pusztult, pedig ő csak az atyák hagyományát a Talmudot és a Kabbalát bújó, az istenszeretet tüzében égő fiúcska volt. Az újabbkori zsidóság legnemesebb örökségének a haszidizmusnak a híve. Maga írja: „valamennyi regényem haszidikus történet”

Ez a könyv sajátos wieseli stílusú tanúságtétel. Nem regény – inkább vallomás. Kulcsa lehetne első kisregényének nevezetes mondata: „Soha nem feledem azt az éjszakát, amely egyetlen, hosszú, hétpecsétes éjszakává változtatta életemet” (Az éjszaka, 1960)
Dr. Szigeti Jenő


**********

Szállítási információk
Személyes átvétel az üzletünkben (Budapest, Ferenc krt.)  ingyenes 
Foxpost csomagautomata (Rendelés összegétől függően) 0- 900 ft között
Házhozszállítás - MPL és GLS futárszolgálattal 1 390 Ft - 1690 ft
PostaPont, csomagautomata és postán maradó csomag kézbesítés 1 050 Ft

Külföldre a GLS futárszolgálattal küldünk csomagot. A díj a zónától függ. Külföldi szállítás részleteiért klikk ide: Szállítási díjak

Könyv állapota
Jó állapotú, használt
Kiadó
Esély Kiadó
Extra téma
Zsidó kultúra