Henry Scott Stokes: Misima Jukio élete és halála

Cikkszám: harcmuveszet-misima-jukio
Henry Scott Stokes: Misima Jukio élete és halála
Henry Scott Stokes: Misima Jukio élete és halála
Cikkszám: harcmuveszet-misima-jukio
Raktáron  1 db
2 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 250 Ft
  1. ​november 25-én Misima Jukio, az egyik legtehetségesebbnek tartott modern japán író magánhadserege négy katonájával túszul ejtette a Dzsieitai (Japán Honvédelmi Erők) hadseregtábornokát, majd az összehívatott katonákat felkelésre, a császári hatalom visszaállítására buzdította. Sikertelen kísérlete után legközelebbi tanítványával együtt szeppukut (rituális hasfelmetszés) követett el.

 

Halála – és annak nem mindennapos módja – sokakat megdöbbentett, holott műveiben már a kezdetektől fogva számos jel utalt életének tragikus végére. Misima tudatosan készült a halálra; annak „főpróbája” egyik kései novellája, a Hazafiság, melyet meg is filmesített, és a becsületét szeppukuval tisztázó hadnagy főszerepét is ő alakította.

 

Henry Scott Stokes, aki Misima barátjának számított, alapos és fordulatos életrajzi művében végigköveti az író ellentmondásokkal teli életének főbb állomásait, irodalmi pályafutásának meghatározó korszakait – miközben részeket közöl legjelentősebb műveiből és azok fogadtatásáról – és azokat a szellemi-ideológiai irányzatokat, amelyek komoly hatást gyakoroltak Misima világnézetére. A könyv lapjain megelevenedik a második világháború előtti és utáni – a konzervatív, fegyverkező és optimista majd az amerikai megszállást követően társadalmi változásoktól forrongó és a demokurasi útjára lépő modern – Japán irodalmi- és közélete, politikai áramlatai és értékrendje.

 

„Olyan tehetségű író, mint Misima, minden két-háromszáz évben csak egy születik.”

Kavabata Jaszunari

Nobel-díjas író, Misima pártfogója

 

Eredeti cím: The Life and Death of Yukio Mishima


Szállítási díjak (2023.07.24.-től)
Packeta csomagpont - Magyarország  990 Ft (15.000 Ft felett ingyenes)
Packeta házhozszállítás belföldön  1 690 Ft
Személyes átvétel (Budapest, IX. ker): INGYENES
GLS futár belföldön:  1 890 Ft
MPL házhozszállítás belföldön 1 690 Ft
MPL postapont és postán maradó belföldön 1 490 Ft
MPL csomagautomata 990 Ft

Külföldre a Packeta futárszolgálattal küldünk csomagot. A díj a zónától függ. Külföldi szállítás részleteiért klikk ide: Szállítási díjak

Jó állapotú, használt
Szenzár Kiadó
Harcművészet