Michael Card: Homokfirkák

Cikkszám: homokfirkak
Michael Card: Homokfirkák
Michael Card: Homokfirkák
Cikkszám: homokfirkak
Raktáron  1 db
-59%
2 200 Ft 900 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2022.05.20  -  A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft

Michael ​Card felvillanyozóan bátor kijelentései új távlatokat nyitnak keresztény világlátásunk előtt. Istent mint a világmindenség legnagyobb művészét ismerhetjük meg.

 

Jakus Ágnes írása a könyvről a Reformátusok lapjában:

 

Kreativitás, szépség és mûvészet. Megdobban a szíved, mikor ezeket a szavakat olvasod? Vagy inkább nehéz sóhaj tör fel belőled? Talán azt gondolod: „Igen, értékes dolgok. De a világiak kiváltsága lett mind. És a világ beszennyezte ezeket.” Sőt, tovább megyek: „Én nem vagyok kreatív. Még bizonyságot tenni sem tudok, semmi ötletem, hogyan közeledjem a világ felé. Alkotni valami szépet – végképp nem megy-.No, igen valamikor ábrándoztam, hogy egyszer én is mûvész leszek De hát arra rámegy az Istennel való kapcsolatom. Ami szép az vagy erkölcstelen, vagy megfizethetetlen vagy elérhetetlen. Szeretem a mûvészetet. Kár, hogy kedvenc mûvészeim világiak, a hívők, meg nem valami tehetségesek.” Istennek hála, nem kell ezekkel a feszültségekkel egyedül megbirkóznunk, kiváló keresztény mûvészek, képesek feloldani azokat bennünk.

 

Michael Card Homokfirkák címû könyve (Harmat Kiadó) szembenéz a fenti kérdésekkel és megpróbál válaszokat adni. A mû ékességei azok a levelek, amelyeket más és más mûvészeti ágban tevékenykedő alkotók írtak. A témában kifejtett véleményük döbbenetes, hiteles és szemünket felnyitó. Fény derül a keresztény ember lehetséges motivációira az alkotásban, a bizonyságtételben és Isten iránti szeretetének kifejezésében. S mint mindenben, e területen is Jézus kreativitása a fogódzó. Mesterünk egyszer azzal mentette megy egy ember életét, hogy a homokba írt valamit. Ilyen „homokfirkák” pedig mindannyiunk ötlettárában vannak- és Isten használni is akar minket általuk!

Ahhoz, hogy a fenti fogalmak – kreativitás, szépség, mûvészet – visszanyerjék értéküket, sok előítélettől meg kell szabadulnunk, és alázatot kell tanulnunk! Első lépés lehet ehhez a mû elolvasása.


**********

Szállítási díjak (2022.04.21.-től)
Személyes átvétel (Budapest, IX. ker): INGYENES
GLS futár belföldön: 1390 ft
GLS csomagpont belföldön: 890 ft
Foxpost automata: 990 ft
MPL csomagpont és postánmaradó: 1390 ft

Külföldre a GLS futárszolgálattal küldünk csomagot. A díj a zónától függ. Külföldi szállítás részleteiért klikk ide: Szállítási díjak

Könyv állapota
Jó állapotú, használt
Kiadó
Harmat