Salamon Pál: Globális bordély | Szerelemről és világunk állapotáról

Cikkszám: kalligram-426
Salamon Pál: Globális bordély | Szerelemről és világunk állapotáról
Salamon Pál: Globális bordély | Szerelemről és világunk állapotáról
Cikkszám: kalligram-426
Raktáron  1 db
1 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 120 Ft

Szüleim ​lakásának ajtaján csengetek. Anyám nyit ajtót. A szoba felé tartva megáll. „Tudod, hogy szeretem apádat?” Bólintok. „Akkor azt is tudd, hogy miután már nem a földön élek, a lelkem szereti őt.” Sűrgösnek tarthatja, ha már az előszobában adja tudtomra élete feledhetetlen élményét.
Később a konyha felé indul. Észreveszi, hogy apám rágyújtani készül. Odalép hozzá: „Ha szépen kérlek, megteszed, hogy nem gyújtasz rá?” Apám bólint. „Azt is megtennéd, hogy többé nem cigarettéázol?” Apám ismét bólint. „Ez biztos?” Apám esküre emeli a kezét.Anyám megcsókolja apám homlokát, miközben lefogja esküre emelt kezét. „Emlékszel, Kedves, mi egyszer esküdtünk. Akkor se szóval.”
Apám hosszan néz anyám után. Amikor ketten maradunk, megszólal: „Ha hisszük, ha nem, életünk fejedelme a szerelem.” Kérdőn nézek rá. Érdekes mondásnak szánta, vagy valóban hiszi, amit mondott?
Tekintetemből olvassa kérdésemet. „Bizony, a szerelem a fejedelem. Ha hisszük, ha nem, akkor is, mert amilyen a szerelmünk, olyan nemzedék születik. Ezt nem kell hinnünk, mert tudjuk.” Ismét kérdőn nézek rá. Ültében közelebb hajol hozzám. „A császár elméjét megzavarta a kétség: ki ő valójában? Isten vagy ember? Bizonyára súlyos gondja közepette nem vette észre vagy nem törődött vele, hogy felesége éjszakánként barátnőivel közösülési versenyt rendez; ki képes reggelig többször…?” Szünet után teszi hozzá: „Afelett a Róma felett többé nem virradt fel a Nap.”


Szállítási díjak (2024.06.26.-tól)
MPL csomagautomata - Magyarország  490 Ft
Foxpost automata belföldön  1 340 Ft
GLS csomagautomata:  1 390 Ft
GLS futár belföldön:  1 890 Ft
MPL házhozszállítás belföldön 1 690 Ft
MPL postapont és postán maradó belföldön 1 490 Ft
Személyes átvétel (Budapest, IX. ker): INGYENES

Külföldre a Packeta futárszolgálattal küldünk csomagot. A díj a zónától függ. Külföldi szállítás részleteiért klikk ide: Szállítási díjak

Jó állapotú, használt
Kalligram Kiadó