Szatmáry Imre: Megszöktem a légióból

Cikkszám: megszoktem
Szatmáry Imre: Megszöktem a légióból
Szatmáry Imre: Megszöktem a légióból
Cikkszám: megszoktem
Nincs raktáron
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft

Az ​Idegenlégió a modern zsoldostörténelemnek olyan „állócsillaga” amely másfél évszázados ragyogás, vagy inkább pislákolása elteltével sem hullott alá. Gyűjtőhelye a világ legkülönfélébb országaiból, nemzeteiből odavetődött illetve odamenekült kalandoroknak, lecsúszott egzisztenciáknak elcsapott katonáknak, keresett bűnözőknek – mindazoknak akiknek a pusztítás, a megfélemlítés kalandos szórakozás vagy egykedvűen végezhető munka.

Egy magyar egyetemista fiatalember kalandra vágyott, felkerekedett, és két évig a légiósok egyenruháját hordta, mígnem dezertált. Róla szól e könyv.

A filmszerűen pergő események sodrában többek között olvasható: "Olyan emberek mint mi, akik elhagyták hazájukat-később nevüket –, akiknek se szállásuk, se kenyerük, az Idegenlégió az ígéret földjének tűnt.

Aki megpróbálta, az tudja, hogy csínján kell bánni a mítoszokkal, olvasmányélményekkel. Az úgynevezett szupermanok nincsenek, és soha nem is voltak. Nem lehet, és nem is igaz, hogy minden légiós csupa izom, félelmetes kinézetű, marcona alak, aki kettétöri akár a vasrudat is, akiknek a hátán fát lehet vágni, vagy üvegszámra vedeli a piát, és számolatlanul „fogyasztja” a nőket…meg más efféle marhaságokat. Mindez legendának jó, de a valóság sokkal prózaibb…"


Szállítási díjak (2023.07.24.-től)
Packeta csomagpont - Magyarország  990 Ft (15.000 Ft felett ingyenes)
Packeta házhozszállítás belföldön  1 690 Ft
Személyes átvétel (Budapest, IX. ker): INGYENES
GLS futár belföldön:  1 890 Ft
MPL házhozszállítás belföldön 1 690 Ft
MPL postapont és postán maradó belföldön 1 490 Ft
MPL csomagautomata 990 Ft

Külföldre a Packeta futárszolgálattal küldünk csomagot. A díj a zónától függ. Külföldi szállítás részleteiért klikk ide: Szállítási díjak

Jó állapotú, használt
Kossuth Kiadó