Vanessa McMahon: Gyilkosság Shakespeare Angliájában

Cikkszám: mkk-313
Vanessa McMahon: Gyilkosság ​Shakespeare Angliájában

Vanessa McMahon: Gyilkosság Shakespeare Angliájában

Cikkszám: mkk-313
Raktáron  1 db
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft

Az ​emberek vonzódása a gyilkosságokhoz nem új keletű jelenség. A durva erőszak és az emberölés már régebben ugyanúgy fölkeltette az érdeklődést, mint manapság. Shakespeare Angliájában – a XVI. század második felében és XVII. század elején – a túlzott és indokolatlan erőszakot elítélték és üldözték; a gyilkosokat különösen gonosznak tartották.
A tárgyalótermek dugig teltek, ha gyilkossági esetet tárgyaltak, a kivégzésekre hatalmas tömeg gyűlt össze. Balladák születtek a híresebb esetekről, és korabeli nyomtatványok mutatják, hogy mekkora volt az érdeklődés az ilyen ügyek iránt. Egy olyan világban azonban, ahol rendőrség nem működött, és a hatóságok kevés bűnügyi szaktudással rendelkeztek, a bűnös azonosítása, föllelése és elítélése sok nehézségbe ütközött.
A Gyilkosság Shakespeare Angliájában című könyv több emberölési ügyet tekint át, a dulakodástól kezdve egészen az újszülöttek megöléséig. Tárgyalja tovább a sorozat- és a szexuális gyilkosságokat is, így adva képet arról, hogyan követték el, leplezték le és büntették az agressziót a korabeli Angliában


**********

Szállítási információk
Személyes átvétel az üzletünkben (Budapest, Ferenc krt.)  ingyenes 
Foxpost csomagautomata (Rendelés összgétől függően) 0- 900 ft között
Házhozszállítás - MPL és GLS futárszolgálattal 1 390 Ft - 1690 ft
PostaPont, csomagautomata és postán maradó csomag kézbesítés 1 050 Ft
Könyv állapota
Jó állapotú, használt
Kiadó
Magyar Könyvklub